Interactieve video is de 'next step'

Heb je al geprobeerd de effectiviteit en betrokkenheid van jouw videocontent te vergroten? Dan besef je waarschijnlijk dat dit steeds uitdagender wordt. Of je dit nu gebruikt voor educatieve doeleinden, bedrijfstraining en -ontwikkeling, klantenservice of marketing. De oplossing ligt bij interactieve video’s.


De populariteit van interactieve video's neemt toe. In feite zegt 70% van de marketeers dat interactieve video het publiek “goed” of “heel goed” betrekt, terwijl 64% van de consumenten meer tijd zou besteden aan een video als ze met de inhoud konden communiceren.

Bovendien vindt 77% van de professionals in de leer- en ontwikkelingsbranche dat gepersonaliseerd leren van cruciaal belang is voor de betrokkenheid van medewerkers.

In plaats van passief naar een video te kijken, verwacht het hedendaagse publiek een dynamische ervaring die boeiend en relevant is. Dit is het tijdperk van persoonlijke ervaringen, en met interactieve video kun je een gepersonaliseerd videopad creëren dat zich ontwikkelt op basis van de keuzes en voorkeuren van het publiek.


Wat is interactieve video?

Traditionele lineaire video's hebben beperkte functies, zoals afspelen, pauzeren, terugspoelen, vooruitspoelen, of opnieuw opstarten. Er is niet veel dat kijkers met de inhoud kunnen doen om hun ervaring te verrijken.

Aan de andere kant kunnen kijkers meer controle hebben over hun ervaring in een interactieve video door middel van een verscheidenheid aan tools en functies. Ze kunnen bijvoorbeeld klikken, slepen, scrollen, aanwijzen, vragen beantwoorden, keuzes maken,… allemaal vergelijkbaar met de manier waarop we omgaan met de inhoud van de website.

De meest gebruikte interactieve videofuncties zijn hotspots, 360 graden weergaven, videoquizzen en videopaden. Deze functies kunnen zeer persoonlijke en relevante content leveren om de kijkervaring te verbeteren.


De voordelen van het gebruik van interactieve video's

Interactieve video's kunnen worden gebruikt in verschillende contexten, zoals onderwijs, bedrijfstraining en ontwikkeling, maar ook voor klantenservice, e-commerce en marketing.


Dit zijn de voordelen van het gebruik van interactieve video's:

Gepersonaliseerde ervaring: kijkers kunnen een actieve rol spelen door hun leerpaden en gewenste acties te selecteren om de meest relevante informatie te krijgen op een manier die past bij hun leerstijl.

Grotere betrokkenheid: bijzondere ervaringen kunnen de aandacht van de kijkers trekken en hen helpen om de informatie beter te onthouden. In feite zijn mensen 44% langer bezig met het bekijken van interactieve video's dan met lineaire video's en hebben ze 3 keer meer kans om zich met de inhoud bezig te houden.


Game-achtige ervaring: de actieve ervaring waarbij kijkers deelnemen aan het vormgeven van het kijkerspad kan tot wel 591% meer gebruikersactiviteit opleveren, een impuls die voor elke marketingcampagne een voordeel geeft.


Hogere conversie: conversie is een belangrijke KPI voor de meeste marketinginitiatieven. Interactieve video's blijken meer dan 11% te converteren (vergeleken met annotaties, die met 1% worden geconverteerd).


Inzicht in het publiek: de verschillende acties die kijkers ondernemen bij het bekijken van een video (bijvoorbeeld klikken, vragen beantwoorden, gebruikerspaden) kunnen worden geanalyseerd om een beter begrip te krijgen van de gebruikersvoorkeuren. Ze kunnen zelfs leiden tot extra leads voor uw bedrijf.


3 belangrijkste soorten interactieve video's

Interactieve video's kunnen worden toegepast in heel wat contexten en voor verschillende doeleinden. Dit zijn de drie hoofdcategorieën:


Leren en ontwikkelen

Mensen hebben verschillende leerstijlen en met interactieve video's kunnen gebruikers hun leerpad kiezen op basis van hun interesse en leertempo. Op deze manier kunnen kijkers een actievere rol spelen in hun leerervaring en een gepersonaliseerde ervaring vormen waarin ze de onderwerpen, het tempo en de richting kunnen bepalen.

Of het nu gaat om educatieve programma's, bedrijfstrainingen of klantenondersteuning, je kan content op een leervriendelijke manier presenteren om de betrokkenheid te verdiepen en de resultaten te verbeteren.

Het wordt steeds belangrijker om de juiste talenten aan te trekken en te behouden om te slagen in de huidige concurrerende bedrijfsomgeving.

Topbedrijven gebruiken interactieve video's om gepersonaliseerde en relevante content te leveren, zodat ze contact kunnen leggen met kandidaten van hoge kwaliteit, de doorlooptijd van een aanwerving in te korten en dus de wervingskosten te kunnen verlagen.


Marketing en klantervaring

De hedendaagse consumenten verwachten real-time interacties en gepersonaliseerde ervaringen van merken. In feite zegt 80% van de klanten dat ze eerder een product of service zullen kopen van een merk dat hen een persoonlijke ervaring biedt, en 40% zegt dat ze items duurder hebben gekocht dan gepland dankzij gepersonaliseerde aanbevelingen.


Interactieve video's helpen digitale ervaringen te bieden die jouw klanten verrassen en zo de verkoopcyclus te verkorten en de loyaliteit te verbeteren. Wanneer je deze technologie integreert met andere marketingtechnologieën, kan je een zeer aangepaste ervaring creëren om de conversie te verbeteren.


Bovendien kunnen interactieve video's een boeiende merkervaring opleveren die een emotionele band met klanten creëert. Ze kunnen ook relevante productinformatie verstrekken om de klanttevredenheid te vergroten en tegelijkertijd de kosten voor klantenondersteuning te verlagen.


Transformeer je video's met interactieve elementen

Het toevoegen van interactieve elementen aan al je video's kan onbegonnen werk lijken. Maar hier kunnen wij je misschien helpen? Met onze interactieve tools en ervaring in communicatie, kunnen we vrij eenvoudig een overweldigende, persoonlijke video-ervaring maken, die je kan delen op jouw online platformen. Met functies zoals interactieve videopaden, videoquizzen, hotspots en andere geavanceerde functies kan je elke video eenvoudig omzetten naar een interactieve video om gepersonaliseerde ervaringen te creëren die de betrokkenheid vergroten, het leren verbeteren en de conversie stimuleren.

 

meer info: info@de-firma.be