top of page
 • Foto van schrijverDe Firma

Video is 'hot' (deel 2)

Een studie van Microsoft heeft aangetoond dat de gemiddelde aandachtsboog van een mens slechts 8 seconden is. Ja, minder dan een goudvis! Om de aandacht van uw publiek te trekken voordat ze blijven scrollen, is video wellicht uw beste troef.Videocommunicatie maakt een bericht makkelijker te onthouden.


Omdat ze je binnen een paar seconden een boodschap laten overbrengen, zijn video's in dat opzicht efficiënter dan op tekst gebaseerde inhoud.

Nog een paar argumenten nodig?

Wist u dat internetgebruikers 4 keer meer kans hebben om een ​​video over een product te bekijken dan om een ​​op tekst gebaseerde beschrijving te lezen?

Met video's kunt u ook op een vereenvoudigde manier informatie delen. Het is zelfs aangetoond dat een video van één minuut het equivalent van 1,8 miljoen woorden kan communiceren . Indrukwekkend, toch?

En, zoals we eerder al zeiden, informatie die via video wordt gedeeld, is gemakkelijker te onthouden omdat de hersenen reageren op verschillende bewegingen, gebaren, geluiden, ondertitels en meer.


Je moet ook weten dat 90% van de informatie die naar de hersenen wordt verzonden visueel is en dat mensen meestal 80% onthouden van wat ze zien, tegenover slechts 20% van wat ze lezen.

Om er zeker van te zijn dat je je bericht efficiënt deelt, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden:


 • Focus op het ritme van je video. Wissel af tussen verschillende soorten shots en denk natuurlijk aan een super pakkende introductie. Onthoud dat stilte soms goud is en onderschat de kracht van een dramatische pauze niet.

 • Overweeg om geanimeerde sequenties te integreren. Diagrammen, tekeningen of pictogrammen kunnen een geweldige manier zijn om complexere ideeën uit te leggen en zullen structuur aan uw video geven.

 • Vergeet het vertellen van verhalen niet.

 • Kies een impactvolle thumbnail! Als de video niet automatisch wordt afgespeeld, is het de miniatuurafbeelding die een gebruiker doet besluiten om op play te drukken... of niet.

 • Voeg een CTA toe aan het einde van je video.


Video is 'a versatile format'


Veelzijdigheid is een van de grootste troeven van videocontent.

Omdat dit formaat visueel en interactief is, is het perfect geschikt om complexere ideeën uit te leggen, luchtigere verhalen te delen, uw publiek aan te moedigen een actie uit te voeren, zoals het downloaden van een e-book of het aanmelden voor een demo, enz.


Wist je dat 86% van de internetgebruikers meer video's van merken zou willen zien? Van hen is 36% vooral geïnteresseerd in educatieve video's.


Maar hoewel educatieve video's geweldig zijn, passen ze misschien niet het beste bij uw huidige doel, of zelfs niet voor uw eigen publiek. Daarom moet je ook out-of-the-box denken.

Hier volgen enkele andere soorten video's die relevant kunnen zijn voor uw merk:


Interne communicatievideo's: U kunt video's gebruiken om nieuwe teamleden voor te stellen, informatie te delen met uw medewerkers, de bedrijfscultuur te promoten, HR-campagnes te ondersteunen of een bedrijfsproject te introduceren.


Getuigenissen: deze zullen u helpen uw geloofwaardigheid te versterken en zijn een bewijs van uw expertise en van de kwaliteit van uw product of dienst.


Merkvideo's: laat uw bedrijfswaarden, missie en visie zien in een video om merkautoriteit op te bouwen of te communiceren over uw MVO.


Evenementvideo's: deel een videoverslag van uw laatste evenementen en voeg backstage-opnamen toe om een ​​sterkere band met uw publiek te creëren.


Video's zorgen voor betrokkenheid op sociale media


Sociale media zouden onderdeel moeten zijn van elke marketingstrategie en de afgelopen jaren is de video-inhoud op deze platforms enorm gestegen.

Video's zijn zeer belangrijk omdat ze een geweldig tegengif zijn voor de scrollcultuur: als een video de aandacht van een gebruiker trekt, zullen ze waarschijnlijk stoppen met scrollen.


Wist je trouwens dat 60% van de internetgebruikers minstens één video per maand bekijkt tijdens het browsen op Facebook, Twitter, Snapchat of Instagram?


Bovendien is video een geweldige manier om uw publiek te betrekken en hier zijn enkele statistieken die dit bewijzen:

 • Sociale video genereert 1200% meer shares dan tekst- en beeldinhoud gecombineerd.

 • Videoberichten op Facebook-pagina's verhogen de betrokkenheid met 33%.

 • Facebook- en Instagram-gebruikers staren 5x langer naar video dan naar statische inhoud, volgens een onderzoek uitgevoerd door Facebook.

Om u te helpen uw eigen betrokkenheid te vergroten, volgen hier enkele waardevolle richtlijnen die u moet volgen:

 • Zorg ervoor dat je de juiste videospecificaties gebruikt, afhankelijk van het platform waarop je post. Elk sociaal netwerk heeft zijn eigen specifieke videoformaten en specificaties, en als u deze respecteert, is de kans groter dat uw publiek uw inhoud bekijkt.

 • Voeg een CTA toe (ja... nogmaals!) om gebruikers aan te moedigen een actie uit te voeren die aansluit bij uw huidige communicatiedoelen (een bericht delen, een pdf downloaden, uw video leuk vinden, enz.)

 • Houd je video's op sociale media altijd kort - we raden aan om niet langer dan 30 seconden tot 1 minuut te gebruiken.

 • Spreek uw doelgroep op de juiste manier aan. Vermijd technische termen en stel je voor dat je met een vriend communiceert.


 

Interesse om eens vrijblijvend te praten over video's met impact voor jouw bedrijf of organisatie? Contacteer is via info@de-firma.be of via onze website.Comments


bottom of page