top of page
  • Foto van schrijverDe Firma

Video is 'hot'

Videocommunicatie is een van de hotste topics in de digitale marketingwereld.

Volgens CISCO zal in 2022 bijna 85% van het internetverkeer in de wereld uit video bestaan. Dit is al een paar jaar een groeiende trend. In 2020 besteedden gebruikers wekelijks meer dan 7,5 uur aan het bekijken van online video's – een stijging van meer dan 60% tov 2016.


In totaal heeft YouTube meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers , dat is meer dan 25% van de wereldbevolking!

Een reden die het succes van dit formaat verklaart, is dat het aantrekkelijk is voor zowel het publiek als de makers. In feite zegt 87% van de marketeers dat video-inhoud hen heeft geholpen meer verkeer naar hun website te leiden.

Er zijn veel goede redenen om je op de inzet van video te concentreren als onderdeel van je communicatiestrategie.


Je community snakt naar video-content.


Volgens een onderzoek van Hubspot wil 54% van de mensen meer video-content van marketeers zien, liever dan e-mails, afbeeldingen op sociale media en zelfs blogartikelen.

Investeren in een videostrategie op hoog niveau stelt je in staat om op een aantrekkelijke manier met je publiek te communiceren en tegelijkertijd relevant te blijven, en de kracht van storytelling zal je helpen een boodschap op een creatieve en innovatieve manier te verspreiden door te spelen met de emoties van je publiek .

Een ander groot voordeel van video-content is dat het gebaseerd is op twee belangrijke zintuigen, namelijk zien en horen. Bovendien ontdekt 70% van de consumenten een product of dienst liever via video dan erover te lezen.

Onze tip om snel winst te maken is om inspiratie te halen uit de soorten video's die populair zijn op sociale media.


Hier zijn enkele voorbeelden:


Livestreams zijn een geweldige manier om uw publiek de kans te geven om in realtime met u te communiceren. Ze geven ook inzicht in uw branche en zijn een geweldige manier om een nieuw project, campagne of product te introduceren.


Vlogs zijn ‘videoblogs’ die ideaal zijn om content te delen op basis van de mensen achter je bedrijf. U kunt bijvoorbeeld elke maand iemand uit uw team voorstellen en hen over hun werk laten praten.


Verhalen of Stories zijn perfect om je publiek te teasen, te entertainen en te informeren. Ze zijn een geweldige manier om uw publiek tot interactie aan te moedigen, bijvoorbeeld door omhoog te vegen op Instagram om naar een bestemmingspagina te gaan. Hoewel deze functie vroeger werd geassocieerd met Snapchat en Instagram , hebben Facebook en LinkedIn nu ook verhalen gelanceerd.


Ten slotte zijn tutorials essentieel om je publiek uit te leggen hoe ze je product het beste kunnen gebruiken.


…En uw medewerkers zijn er ook dol op!


Zoals we eerder vermeldden, geeft video-content een menselijk tint aan uw communicatie en genereert het emoties. Als gevolg hiervan heeft de boodschap die u wil verspreiden meer impact. Dit is natuurlijk super handig als het gaat om het aanspreken van uw (toekomstige) klanten, maar waarom zou u video ook niet gebruiken voor interne communicatie? We kunnen je verzekeren dat je teamleden veel liever een korte video ontvangen dan een lange, onpersoonlijke e-mail.


Video's kijken is vermakelijk en het is bewezen dat informatie op basis van afbeeldingen gemakkelijker te onthouden is.


Natuurlijk raden we je niet aan om je hele interne communicatiestrategie te richten op video-content, maar hier zijn enkele situaties waarin een video meer zegt dan duizend woorden:


• Stapsgewijze zelfstudies

• Nieuwe ideeën communiceren

• Een teamevenement aankondigen

• Een persoonlijke boodschap


The sky is the limit - voel je vrij om je creativiteit de vrije loop te laten en de betrokkenheid van je medewerkers te zien stijgen!


TIP: Als u wil dat uw video-content uniek en zeer creatief is en niet iets dat u elke dag ziet, zijn 360°-video's misschien precies wat u zoekt! Ze worden ook wel meeslepende video's genoemd en stellen uw publiek in staat om in realtime te bepalen wat ze zien. Ze hebben de kans om zelf ‘rond te kijken’.


In onze volgende blog gaan we verder in op dit onderwerp en bespreken we hoe de impact van video precies werkt.
コメント


bottom of page