top of page
  • Foto van schrijverDe Firma

Videomarketing trends voor 2023

Trends op het gebied van video-marketing hebben zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste aspecten die u in overweging moet nemen voor uw strategie bij content-marketing. Of het nu gaat om een advertentie van 30 seconden, een weblog of live-beelden, video's in je content zijn een van de populairste en meest effectieve manieren om je publiek te betrekken.

In feite heeft 80% van de mensen de voorkeur aan video boven geschreven tekst en wordt 87% van de bedrijven al gebruikt als marketinginstrument. Als dat niet genoeg is om u te overtuigen, blijkt uit onderzoek ook dat 88% van de consumenten door een marketingvideo zijn overtuigd om producten en diensten te kopen.


Snelle Takeaways
  • Live-video is een cruciaal onderdeel geworden van het verbinden van merken met consumenten

  • Vlogs en sociale media verhalen zijn geweldige manieren om merkpersoonlijkheid te tonen, uw publiek te onderwijzen en een persoonlijke verbinding met uw gemeenschap te creëren

  • De meeste mensen bekijken video's zonder geluid, stille video’s worden steeds populairder

  • User Generated Content wordt beoordeeld als de meest authentieke, betrouwbare vorm van online content

  • In 2023 zal video-content cruciaal zijn voor het bereiken van uw publiek. Gebruik deze 8 video marketing trends om zowel het verkeer als de omzet te stimuleren.

8 Video Marketing Trends voor 2023


Live-video

Live video won 2020 fel aan belang toen de pandemie persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen stopte. Het werd een essentiële manier voor startups en grotere merken om contact te blijven houden met consumenten, en vandaag de dag is onze visie op wat voor soort content “gestroomlijnd” is totaal veranderd.

Live-video wordt door iedereen gebruikt, van influencers die producten promoten tot muziekkunstenaars die virtuele concerten houden tot organisaties die congressen of productlanceringen streamen.

Voor content marketeers zou live video bovenaan de lijst moeten staan van video marketing trends die in 2023 zullen volgen. Zelfs nu het leven weer normaal is geworden, neemt de vraag van de consument naar live video niet af, in tegendeel; het groeit.

En hoewel consumenten de voorkeur geven aan videocontent in het algemeen, pikken ze veel meer op als de content live is. Op Facebook kijken gebruikers bijvoorbeeld 3x langer naar live video's dan vooraf opgenomen video's en live content genereert 6x meer interacties.

Verrassend genoeg is echter slechts 28% van de videomarketeers van plan om Facebook Live te gebruiken als onderdeel van hun strategie. Meer B2B-marketeers melden het gebruik van video-e-mail marketing als een effectief hulpmiddel.


SEO geoptimaliseerde video's

SEO is niets nieuws, maar hoe zit het met video's geoptimaliseerd voor zoeken? Forrester heeft onlangs ontdekt dat video's 53 keer meer kans maken om een lijst van eerste pagina's te genereren dan andere traditionele SEO-technieken. Brighttegge meldt dat Google nu videofragmenten naast 26% van de zoekresultaten plaatst en dat gebruikers eerder op deze fragmenten zullen .

Dus hoe kun je video's gebruiken om de resultaten van je zoekmachine te optimaliseren? Richt u op drie gebieden: relevantie, consistentie en back-end-optimalisatie.

Ten eerste moet je zeker zijn dat je video's allemaal een duidelijk doel in gedachten hebben. Zorg dat ze relevant zijn voor consumenten door hun vragen te beantwoorden, hen info te verschaffen over belangrijke onderwerpen die met uw merk te maken hebben en video’ste maken die interessant is om te bekijken.

Net als met traditionele SEO-inhoud is consistentie de sleutel tot het opvoeren van uw rankings. Maak regelmatig video’s en publiceer deze altijd op uw website, waar het verkeer zal worden gestimuleerd.

Tot slot mogen belangrijke technische optimalisatiestappen zoals titellabels, trefwoorden in beschrijvingen, het kiezen van de juiste miniatuurafbeeldingen en het reageren op opmerkingen om de betrokkenheid te vergroten niet worden vergeten.

94% van de respondenten verklaart dat hun aankoopbeslissing is beïnvloed door het bekijken van video's

Vlogs

We weten dat het vertellen van merkverhalen een van de meest effectieve manieren is om contact te leggen met consumenten, je merkpersoonlijkheid te ontwikkelen en je publiek betrokken te krijgen. Vlogs (of video blogs) zijn een geweldig middel om die verhalen te vertellen.

Ze zijn ook een geweldige tool om tutorials of productinformatie te delen, waardoor kijkers eerder betrokken zullen raken en zullen converteren. In feite zegt 94% van de respondenten dat het bekijken van een video van een merk hen heeft geholpen bij de aankoopbeslissing. Vlogging is een effectieve, kostenefficiënte manier om uw publiek te informeren over producten en diensten.

Vlogs positioneren de maker of het merk als het hoofdpersonage, vertellen het verhaal in thema’s, gebeurtenissen en ervaringen vanuit hun perspectief en helpen consumenten een beter begrip te krijgen van wie ze zijn.

Uit onderzoek blijkt ook dat het overgrote deel van de inhoud van de vlog door individuele makers wordt gepubliceerd, wat betekent dat het tijd is voor merken om mee te doen aan deze trend van videomarketing. Vlogs bieden een geweldige oppurtiniteit om een menselijke verbinding tot stand te brengen tussen uw teamleden en uw publiek, uw merkpersoonlijkheid te laten zien en ervoor te zorgen dat consumenten terugkomen voor meer van uw content.


Social Media Stories

Net als vlogs laten verhalen uit sociale media de persoonlijkheid van een merk zien en creëren ze een persoonlijkere band dan andere trends op het gebied van content marketing. Maar sociale media verhalen zijn niet helemaal hetzelfde als vlogs.

Ze zijn vooral bedoeld om meer casual te zijn. Als vlogs een geredigeerde versie zijn van het overkoepelende verhaal van uw merk, zijn social media-verhalen de dagelijkse uitjes die niet in de definitieve versie thuishoren (maar die iedereen nog steeds wil zien).

Sociale media-verhalen bieden ook talloze manieren om interactief te zijn met je consument. Gebruik de functie vragen op Instagram om een Q&A met uw publiek te doen. Plaats opiniepeilingen om hun input te krijgen over producten en ideeën.

Vraag klanten om u te taggen in hun eigen verhalen, zodat u de manieren kunt delen waarop ze uw producten dragen of gebruiken. Dit zijn slechts een paar voorbeelden!


AR/VR-video's

AR- en VR-content zijn al een tijdje bekend, maar het komt eindelijk terecht in de mainstream video-marketingtrends, nu de technologie toegankelijker wordt en consumenten steeds meer interactieve content eisen. Als je naar de toekomst kijkt, moeten merken klaar zijn om het in hun video marketing strategieën op te nemen, omdat traditionele video misschien niet altijd genoeg is.

De pandemie heeft de groei van AR en VR versneld, omdat de techniek werd gebruikt om virtuele ervaringen te creëren. Winkels boden virtuele 'try before you buy' aan, zorgaanbieders gebruikten AR en VR voor zelfgeleide diagnostiek, en docenten hielden studenten betrokken bij games en activiteiten met AR- en VR-technologie.

Net als bij live video is onze visie op wat voor soort ervaringen virtueel kunnen zijn het afgelopen anderhalf jaar veranderd en het is onwaarschijnlijk dat consumenten het gemak en de toegankelijkheid die deze virtuele opties bieden zullen willen opgeven. AR en VR zullen de persoonlijke ervaring misschien nooit helemaal vervangen, maar ze zullen een belangrijke tool worden voor contentmarketeers.


Stille video's

Marketeers maken vandaag de dag video's die zonder geluid moeten worden bekeken. Klinkt gek, toch? Is het niet het hele punt van een video om beeld en geluid te hebben? Niet meer.

Maar liefst 85% van de video's op Facebook wordt zonder geluid bekeken. In feite meldt 80% van de consumenten dat ze een negatieve reactie hebben wanneer een advertentie onverwacht een luid geluid laat horen. Mensen kijken video's op hun smartphone, waar ze ook zijn — in drukke wachtkamers, op het openbaar vervoer, in klaslokalen en zelfs in vergaderingen (laten we eerlijk zijn).

Dit betekent dat als je wilt dat mensen je content blijven bekijken, je deze moet optimaliseren voor stille weergave. Het goede nieuws is dat het enige wat nodig is, de toevoeging van onderitels is. Mensen kijken gemiddeld 12% langer naar advertenties met ondertiteling dan video's zonder bijschriften.


User Generated Content

Consumenten vertrouwen enorm positief op door gebruikers gegenereerde content (user generated content). In feite vindt 60% van de consumenten dat UGC authentieker en betrouwbaarder is dan merkcontent.

In plaats van tegen de trend te vechten, kunt u samenwerken met tevreden klanten om hen te laten optreden als merkambassadeurs. Klanten kunnen videocontent genereren via hun eigen sociale kanalen en u kunt deze opnieuw delen om ze meer zichtbaarheid te geven.


In de loop der tijd bouwt deze UGC het vertrouwen van de consument op en beïnvloedt deze de aankoopbeslissingen. En het vinden van merkambassadeurs kan gemakkelijk zijn met de juiste aanpak! Het aanbieden van prikkels, het werken met influencers, het creëren van verwijzingsprogramma's of het simpelweg vragen, zijn allemaal manieren om tevreden klanten aan boord te krijgen met het delen van verhalen en video's over hun positieve ervaringen met uw merk.


Versterk vandaag nog uw videostrategie met boeiende content

Voor een sterke marketingstrategie voor 2023 is geweldige videocontent nodig, maar video is niet genoeg om blijvend succes te zien. Merken hebben ook een marketingstrategie nodig met consistente, overtuigende geschreven content om resultaten te behalen.

De Firma wil je graag adviseren en begeleiden bij de realisatie van je videocontent.

Comments


bottom of page