top of page
  • Foto van schrijverDe Firma

5 need-to-knows over video

Video inzetten in marketing? Ja natuurlijk, is het antwoord vandaag de dag.
Maar weet jij ook waarom? Hieronder sommen we kort 5 zaken op die je zeker moet weten.
  • Korte video's presteren beter

Onderzoek heeft aangetoond dat korte video's van 15 seconden tot 1 minuut beter presteren dan langere video's. Dit komt omdat mensen vaak kortere aandachtsspannen hebben en sneller afgeleid kunnen worden. Korte video's zijn ook gemakkelijker te delen en kunnen leiden tot meer engagement en bereik.

  • Personalisatie verhoogt de effectiviteit van video's

Het personaliseren van video's, bijvoorbeeld door de naam van de ontvanger te gebruiken of door de inhoud af te stemmen op de interesses van de kijker, kan de effectiviteit van video's verhogen. Personalisatie kan helpen om een emotionele connectie met de kijker te creëren en kan leiden tot meer betrokkenheid en conversies.

  • Video's op sociale media hebben de voorkeur van het publiek

Het publiek geeft de voorkeur aan het bekijken van video's op sociale media, zoals Facebook, Instagram en TikTok. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke platformen en het gedrag van het publiek bij het maken en delen van video's op sociale media.

  • Live video's trekken de aandacht

Live video's kunnen een effectieve manier zijn om de aandacht van het publiek te trekken en te behouden. Live video's kunnen een gevoel van urgentie en exclusiviteit creëren, waardoor kijkers zich meer betrokken voelen bij het merk.

  • Video SEO is belangrijk

Video's kunnen ook een belangrijke rol spelen in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Door video's te optimaliseren voor zoekwoorden en relevante inhoud te bieden, kunnen ze hoger in de zoekresultaten verschijnen en meer verkeer naar de website genereren. Het is belangrijk om te investeren in video-SEO om de zichtbaarheid van je video's te vergroten.


Wil je ook meer video inzetten in je communicatie en marketing? En had je hier graag eens een goeie babbel over gehad? Wel dat treft. Wij ook! Laat van je horen en we maken graag een vrijblijvende afspraak om te bekijken hoe De Firma haar expertise voor jou kan inzetten.

Comments


bottom of page